In het menu links of in de tekst hieronder is een keuze te maken van de verschillende vakanties.

 • 2014
  Dit jaar kunnen wij een langere tijd weg blijven: ruim 6 weken hebben wij de tijd en mede daarom gekozen om nog eens richting Oostzee te varen.
  De heenweg vaar ik met Florus richting Oostzee en in Travemunde stopt Hettie op en rijdt Florus weer terug naar nederland.
  Wij hebben noord Duitsland aangedaan tot het natuurgebied van Rügen, zijn daar overgestoken naar Bornholm, hebben Zweden nog even aangetikt en zijn via Kopenhagen, Mons Klint en Omö en het Oostzeekanaal naar Cushaven gevaren. Via Nordeney naar Delftzijl om van daaruit de staande mast route te volgen terug naar huis. Hier het complete verslag en de route.
 • 2013
  In 2013 hebben wij een mooie reis langs de Oostkust van Engeland gevaren met prachtig zomerweer.
 • 2012
  Van de reis naar Antwerpen en Zeeland hebben wij geen verslag gemaakt.
 • 2011
  Als reisdoel voor de zomervakantie 2011 stond zuid-engeland op het programma. Hierbij een verslag van de 1ste drie weken.
 • 2009
  Met kerst 2009 hebben wij het plan opgevat om naar Vleiland te zeilen. Of het is gelukt? Hier het verslag.
  In de zomer van 2009 hebben wij een heerlijke zeilreis langs de oostkust van Engeland gemaakt waarbij wij natuurlijk ook de bekende getijdenrivieren Ore en Deben op zijn geweest. Aflsuitend nog een weekje Zeeland met prachtig weer.
 • 2008
  Voor 2008 stond 4 weken Denemarken op de planning. Ter voorbereiding waren de getijdetafels uiteraard erg belangrijk. Hier is het overzicht voor de zomer van 2008 te vinden (Dover, Harlingen, Cuxhaven en Brunsbuttel)
  Met Henny en Menno ben ik in 2 dagen naar Cuxhaven gevaren. Met z’n tweetjes hebben wij een rondje Funen gevaren en zijn in ruim een week van de Oostzee in dagtochten terug gekomen. Hier het verslag van de complete reis.
 • 2007
  In 2007 hebben wij een lange (4 weken) vakantie geplanned in Zeeland en langs de Belgische kust. Via Markermeer, IJsselmeer van Den Helder. De kust langs naar Zeeland waar wij veel op de Oosterschelde hebben rond gedwwald. Na een kort bezoek aan België (Blankenberge) weer terug naar huis.
 • 2006
  Onze eerste grote zee-zeilvakantie ging langs de Belgische en Franse kust naar zuid-Engeland. Daar zijn wij kort rond het eiland Wright geweest om daarna via Dover en Duinkerken weer terug te komen. Ook deze vakantie was via internet te volgen.
 • 1997
  In 1997 hebben wij met een camper door Canada en Amerika een grote rondreis gemaakt en daarbij zo’n beetje alle national parks in het westen van Canada en Amerika aangedaan. Een prachtige reis die ons nog altijd bij is gebleven. Als experiment een compleet verslag vanuit de camper op internet gezet en deze is daar nog steeds te vinden.